Skip to main content

Afval rapen langs de IJssel

Een kleine twintig vrijwilligers gaven gehoor aan de oproep van natuurgroep A Rocha Zwolle om een zaterdagochtend zwerfafval op de ruimen in de uiterwaarden van de IJssel. 

De landelijke opschoondag was de aanleiding. Na het hoge water van de afgelopen tijd bleef er in de uiterwaarden aardig wat klein zwerfvuil achter. Het meeste afval spoelt -vermengd met riet en ruigte- aan lang de rivierdijk. Dat is inmiddels verwijderd door het waterschap. In de uiterwaarden is aardig wat klein plastic spul blijven hangen, merken de afvalopruimers. 

Staatsbosbeheer gaf toestemming om ook zwerfafval te verzamelen in de gebieden die normaal gesloten niet toegankelijk zijn voor het publiek, zoals de uiterwaarden van het Engelse Werk, de Oldeneler Waarden en de uiterwaarden van Windesheim. Al met al zijn ruim twaalf vuilniszakken afval ingezameld. Op die manier is een druppel op de gloeiende plaat geleverd in de vermindering van plastic soep in zee. Want al het afval dat de IJssel meevoert naar het Ketelmeer en het IJsselmeer, verdwijnt uiteindelijk in kleine snippertjes in de Waddenzee en Noordzee. 

Foto: Wim Eikelboom

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Schaapscheerdersfeest

Afval rapen langs de IJssel