Skip to main content

Bestuursleden gezocht

Het Groene Zuiden groeit groter. Om dit in goede banen te leiden zijn we van plan om een Stichting te worden. Daarbij hoort een bestuur. Wil jij graag een actieve rol spelen bij het verduurzamen van Zwolle-Zuid? Neem dan samen met je wijkgenoten het heft in handen en word bestuurslid van het Groene Zuiden!

Stichting Het Groene Zuiden i.o zoekt drie enthousiaste bestuursleden. Je werkt op de grens tussen ‘beleid’ en ‘doen’. Bij voorkeur heb je affiniteit met het beleid en handelen van de gemeente. Specifieke kennis op het gebied van duurzaamheid, energie, water, groen, e.d. is niet per se noodzakelijk, maar wel handig.

Je houdt vooral de lange lijn in de gaten. Doen we de juiste dingen in de wijk? Wat werkt wel en niet, waar willen we over een paar jaar staan?

Wat ga je doen?

  • Je geeft richting aan de stichting, afgestemd op de ontwikkelingen binnen Zwolle, Overijssel en landelijke trends. Dit geeft het bestuur vorm in een globaal jaarplan;
  • Eens per kwartaal vergader je een avond. Dan kijk je of de activiteiten nog passen bij de doelen en prioriteiten van de Stichting. Doen we nog de goede dingen om de wijk te verduurzamen? Moeten we prioriteiten veranderen of juist niet? Zo nodig stel je plan en activiteiten bij;
  • Je bent de schakel tussen de wijk en de stad, je staat namens de wijk in contact met de gemeente, andere wijkinitiatieven en stakeholders.
  • Je maakt samen met medebestuursleden eens per jaar een beknopt jaarverslag Zo kunnen we onze activiteiten verantwoorden naar de wijk en onze subsidiegevers.

Met andere woorden: een fantastische kans om jouw bevlogenheid voor een mooie toekomst tot uiting te laten komen!

Vind jij dit leuk of wil je weten wat we precies doen? Neem dan contact op. Stuur een mail naar info@hetgroenezuiden.nl of bel met Alan Lentz (06-51 98 87 35). Kijk ook eens rond op onze website!

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Red je regenton!

Collectieve inkoopactie vloerisolatie

Autodelen is duurzamer, gezonder en goedkoper