Skip to main content

Collectieve inkoopactie vloerisolatie

Ben je van plan om je vloer te isoleren? Doe dan mee met de collectieve inkoopactie! Dat is goedkoper, gezelliger en makkelijker! Bovendien krijg je hulp met aanvraag van subsidies. Lijkt dit je wat? Lees dan verder!

Snavel van Emekamp

Bewoners van de Snavel van Emekamp hebben eerder gezamenlijk hun vloer geisoleerd. Op 20 juni vertelden zijn hun verhaal aan mede-wijkbewoners. Zij werkten samen met AZ-isolatie, een familiebedrijf uit Scherpenzeel dat veel in Zwolle werkt. Zij lieten hun vloer isoleren met PIF, een pakket van laagjes lichtgewicht aluminiumfolie en isolatiefolie (soort bubbeltjesplastic). Dit materiaal heeft hoge isolatiewaarde, gaat lang mee en is eenvoudig toe te passen. Conclusie: dit voorbeeld verdient navolging!

Vloerisolatie Snavel van Emekamp (PIF)

Samen subsidie aanvragen

Daarom heeft Het Groene Zuiden een brede collectieve inkoopactie opgezet voor huiseigenaren in heel Zwolle-Zuid. Via deze actie kun je profiteren van collectiviteitskortingen bij AZ-isolatie. Ook vragen we collectief subsidie aan bij de NIP-regeling van de gemeente Zwolle. Deze regeling is op dit moment nog in ontwikkeling en niet voor individuele particulieren opengesteld. Via deze collectieve inkoopactie kunnen je je al wel (voor)inschrijven. En dat is belangrijk, want dit kan per woning 1.300* euro extra opleveren (bovenop bestaande ISDE-subsidie).

Als je deelneemt aan deze actie:

  • gaat jouw aanvraag direct naar AZ-isolatie, en ontvang je collectiviteitskorting (ongeveer 2,- per m2);
  • word je automatisch aangemeld voor de (komende) subsidieregeling van de gemeente (NIP);
  • krijg je hulp bij de ISDE-subsidieaanvraag;
  • krijg je hulp / energieadvies van een energiecoach van Het Groene Zuiden.

Een rekenvoorbeeld: een vloer van 45 m2 kun je isoleren met 8 cm PIF (iso 80). Dit heeft een isolatiewaarde (Rd) van 4,64 waarmee je aan de subsidievoorwaarden voldoet.

  • Schatting van de kosten (AZ-isolatie): € 1890,-
  • collectiviteitskorting: € 90,-
  • NIP-subsidie: € 1300*
  • ISDE-subsidie (5,5 euro/m2, bij uitvoeren één isolatiemaatregel): € 247,50
  • totale kosten: € 252,50

Let op: dit betreft een fictief rekenvoorbeeld. Prijzen kunnen in de toekomst stijgen of dalen. Elke woning is anders. Ga uit van je individuele offerte.

Kan iedereen zomaar subsidie krijgen? Nee. Er zijn wel aantal voorwaarden. We hebben ze voor je op een rij gezet in dit artikel over beschikbare subsidies voor woningisolatie.

Doe dus mee, isoleer je vloer en profiteer van de voordelen: warme voeten, energiebesparing en subsidies. Vul onderstaand formulier in om je interesse kenbaar te maken!

*het subisidiebedrag van 1300 per aanvraag is een voorlopige schatting. De regeling is nog niet definitief. Deze moet bovendien nog vanuit het Rijk aan Zwolle worden toegekend.

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Social media-held gezocht

Word ook energiecoach!

Eerste warmtewandeling een succes