Skip to main content

Elke druppel telt: subsidie regenton

Met bijna vijftig belangstellenden was de eerste watermarkt in Zwolle-Zuid een succes. Gemeente Zwolle gaf uitleg over de regenton-subsidie onder het motto ‘Elke druppel telt’.

De bezoekers lieten zich informeren en inspireren over allerlei manier om op een slimme manier regenwater te benutten in eigen tuin. Dat kan met een regenton, met ondergrondse infiltratiekratten of met een ondergronds ingegraven reservoir. Ook het afkoppelen van regenpijpen werd toegelicht. Medewerkers van het bedrijf Wildkamp gaven uitleg over de verschillende mogelijkheden en kosten van maatregelen.

Verhaal gaat verder onder de foto

elke druppel telt Groene Zuiden

‘Er is zoveel belangstelling hiervoor dat we vast nog een keer een watermarkt gaan organiseren in Zwolle-Zuid’, vertelt initiatiefnemer Rutger van der Horst van Het Groene Zuiden.

Subsidie gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle geeft sinds kort subsidie aan particulieren die regenwater opvangen. Dat gebeurt onder de noemer ‘Elke druppel telt’. De subsidie wordt verleend voor de gemaakte kosten en voor het aantal liters waterberging. Het gaat om € 0,25 per liter gemaakte waterberging met een maximum van € 250,00 per aanvraag. In totaal is er dit jaar € 100.000,00 beschikbaar voor de regeling. Aanvragen kan door hier te klikken.

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Comments (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Schaapscheerdersfeest

Afval rapen langs de IJssel