Skip to main content

Erik Egel vindt een huis

Erik Egel is op zoek naar een huis. Lees in dit korte verhaal hoe dat gaat.

De ochtendzon straalt over het grasveld en schijnt in de ogen van Erik Egel. Mevrouw Merel fluit hem tegemoet. ‘Goeiemorgen merel…’ zegt Erik met een zucht. Hij is moe en zijn maag rommelt. Erik heeft drie kilometer gewandeld door Zwolle-Zuid en kan tussen de stenen weinig eten vinden. Gisteravond floten de lentevogels hem wakker uit zijn maandenlange winterslaap. Hij heeft afscheid genomen van zijn broertjes en zusjes en zoekt nu een nieuwe woonplek. Mevrouw Merel fluit nogmaals naar Erik, nieuwsgierig kijkt hij waar Mevrouw Merel eigenlijk zit en ziet haar dan op een tak van een knoestige ouwe boom in een tuin zitten. ‘Misschien is daar een huisje’ denkt Erik.

Er staat een schutting om de tuin, maar Erik geeft niet zo gauw op. Hij loopt dapper door en ziet dan gelukkig een gat. Hij wandelt er doorheen, het past precies, alsof het voor hem gemaakt is. Eenmaal in de tuin voelt hij vochtige bladeren en takken onder zijn pootjes. Verscholen tussen een struik staat een houten hokje. Dan ruikt Erik iets, hij speurt om zich heen en ziet een slak over de grassprieten glibberen, hij rent erop af en eet hem met veel gesmak op. Nadat Erik zijn buik rond heeft gegeten schuifelt hij door de bladeren naar het houten hokje. Hij kruipt naar binnen en rolt zich op. Tevreden dommelt Erik Egel in slaap. Hij droomt dat zijn broertjes en zusjes net zo’n fijn huisje hebben gevonden in Zwolle-Zuid.

‘Erik Egel’ is onderdeel van het project verbetering leefomgeving van dieren in de wijken Assendorp, Holtenbroek en Zwolle-Zuid. Verhaal: Meike Beumer (Natuureducatie DRIL) Foto: Evert Ruiter

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Schaapscheerdersfeest

Afval rapen langs de IJssel