Skip to main content

Groene daken zijn hip en handig

Het platte dak van een schuur kun je vrij makkelijk omvormen tot een isolatielaag waar de natuur ook blij van wordt. Hoe werkt het?

Bijna elk dak met dakleer is er geschikt voor: een groen dak. Je kunt kiezen tussen sedum en wilde bloemen. Dat wordt aangebracht op een laag substraat. Het groene dak is zowel in de zomer als in de winter isolerend, waardoor je schuur koel dan wel minder koud wordt.

De aanleg van groene daken wordt aangemoedigd met subsidies, waardoor het aantrekkelijk is om het aan te leggen. Voor doe-het-zelvers komt het neer op 32 euro per vierkante meter en voor mensen die het willen laten doen op 48 euro per vierkante meter.

Hier kun je meer informatie vragen over een groen dak.

Bestuursleden gezocht

Het Groene Zuiden groeit groter. Om dit in goede banen te leiden zijn we van plan om een Stichting te worden. Daarbij hoort een bestuur. Wil jij graag een actieve rol spelen bij het verduurzamen van Zwolle-Zuid? Neem dan samen met je wijkgenoten het heft in handen en word bestuurslid van het Groene Zuiden!

Maak je dak groen!

Samen willen we de wijk groener maken. Een leuke manier is om platte daken om te toveren in een dakbloemenweide. Vind jij het leuk om een stuk plat dak op je huis of schuur hiervoor te benutten? Dan is er goed nieuws want voor €25 euro per vierkante meter kan het al. Waar wacht je nog op?

Collectieve inkoopactie vloerisolatie

Ben je van plan om je vloer te isoleren? Doe dan mee met de collectieve inkoopactie! Dat is goedkoper, gezelliger en makkelijker! Bovendien krijg je hulp met aanvraag van subsidies. Lijkt dit je wat? Lees dan verder!