Skip to main content

Groene daken zijn hip en handig

Het platte dak van een schuur kun je vrij makkelijk omvormen tot een isolatielaag waar de natuur ook blij van wordt. Hoe werkt het?

Bijna elk dak met dakleer is er geschikt voor: een groen dak. Je kunt kiezen tussen sedum en wilde bloemen. Dat wordt aangebracht op een laag substraat. Het groene dak is zowel in de zomer als in de winter isolerend, waardoor je schuur koel dan wel minder koud wordt.

De aanleg van groene daken wordt aangemoedigd met subsidies, waardoor het aantrekkelijk is om het aan te leggen. Voor doe-het-zelvers komt het neer op 32 euro per vierkante meter en voor mensen die het willen laten doen op 48 euro per vierkante meter.

Hier kun je meer informatie vragen over een groen dak.

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Op 1 juni 2024 is er weer een Zwolse klimaatdag. Die dag zetten alle groene initiatieven van Zwolle zichzelf op de kaart. Wil je meewerken om dit tot een succes te maken? Meld jouw buurt of straatinitiatief dan aan!

Schaapscheerdersfeest

Op 18 mei is weer van alles te doen op de Schellerhoeve tijdens het Schaapscheerdersfeest. Kom kijken naar het schaapscheren, spelletjes spelen, experimenteren, springen op het springkussen, honing proeven en nog veel meer!

Afval rapen langs de IJssel

Een kleine twintig vrijwilligers gaven gehoor aan de oproep van natuurgroep A Rocha Zwolle om een zaterdagochtend zwerfafval op de ruimen in de uiterwaarden van de IJssel.