Groene daken zijn hip en handig

Het platte dak van een schuur kun je vrij makkelijk omvormen tot een isolatielaag waar de natuur ook blij van wordt. Hoe werkt het?

Bijna elk dak met dakleer is er geschikt voor: een groen dak. Je kunt kiezen tussen sedum en wilde bloemen. Dat wordt aangebracht op een laag substraat. Het groene dak is zowel in de zomer als in de winter isolerend, waardoor je schuur koel dan wel minder koud wordt.

De aanleg van groene daken wordt aangemoedigd met subsidies, waardoor het aantrekkelijk is om het aan te leggen. Voor doe-het-zelvers komt het neer op 32 euro per vierkante meter en voor mensen die het willen laten doen op 48 euro per vierkante meter.

Hier kun je meer informatie vragen over een groen dak.

energiecoach

Doe iets goeds voor je wijk: word energiecoach!

| Reageren

De opleiding is gratis en veel wijkbewoners zien reikhalzend uit naar je komst. We zijn op zoek naar vrijwilligers die energiecoach willen worden in Zwolle-Zuid.

Op dit moment zijn er vijf energiecoaches actief in Zuid en ze hebben hun handen vol aan alle aanvragen van inwoners die advies willen over energiebesparing.

Energiecoaches zijn buurtbewoners met kennis van zaken over allerlei mogelijkheden om het huis duurzamer en energieneutraler te maken. Ze komen graag langs op uitnodiging. Bijvoorbeeld om het huis te checken met een warmtemeter die vastlegt waar energielekken zijn in een woning.

elke druppel telt Groene Zuiden

Elke druppel telt: subsidie regenton

| 1 reactie

Met bijna vijftig belangstellenden was de eerste watermarkt in Zwolle-Zuid een succes. Gemeente Zwolle gaf uitleg over de regenton-subsidie onder het motto ‘Elke druppel telt’.

De bezoekers lieten zich informeren en inspireren over allerlei manier om op een slimme manier regenwater te benutten in eigen tuin. Dat kan met een regenton, met ondergrondse infiltratiekratten of met een ondergronds ingegraven reservoir. Ook het afkoppelen van regenpijpen werd toegelicht. Medewerkers van het bedrijf Wildkamp gaven uitleg over de verschillende mogelijkheden en kosten van maatregelen.

Watermarkt in Schellerhoeve: 11 oktober

| Reageren

De droge zomer heeft ons met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk het is om zuinig om te gaan met water. Daarom organiseert Het Groene Zuiden op 11 oktober een watermarkt.

Op dinsdagavond 11 oktober staat de Schellerhoeve in het teken van idee├źn en initiatieven om water te besparen. Er zijn verschillende experts aanwezig om alles te vertellen over het afkoppelen van hemelwater, regentonnen, infiltratiekratten en noem maar op.

‘We brengen vraag en aanbod, subsidies, bewoners en leveranciers bij elkaar’, zegt Rutger ter Horst van Het Groene Zuiden.

‘Op de watermarkt zal het algehele nut van waterbesparing worden uitgelegd (met bijbehorende subsidies) en daarna gaan we dieper in op de verschillende producten. Er zullen verschillende specialisten zijn om alle vragen weg te nemen bij de bewoners’.

Locatie: wijkboerderij Schellerhoeve – Schellerpark 101 8017NZ Zwolle

Datum: Dinsdag 11 oktober tijd: 19:30 inloop. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief