Skip to main content
19 maart | 19:30 | Gouverneurlaan 3

Informatieavond Herenboeren Zwolle

Een groep inwoners die samen een boerderij runnen, dat is waar Herenboeren over gaat. Ook in Zwolle wordt gewerkt aan de start van een Herenboerderij. Op 19 maart is er in Zwolle Zuid een informatieavond voor geïnteresseerden.

Duurzame voedselproductie
Als Herenboer ben je samen met anderen eigenaar, producent en consument van je éigen natuurinclusieve boerderij. Groene vingers zijn niet nodig: een ervaren boer is in dienst om het werk in goede banen te leiden. De boerderij produceert verse groenten van het seizoen, fruit, eieren en – voor wie wil – ook af en toe vlees. Als lid van de coöperatielid, help je mee op het land of in een werkgroep. Zo pak je de regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten. Behalve duurzaam, lekker en gezond, is
dat ook nog eens leuk en leerzaam. Er zijn al 18 Herenboerderijen verspreid over heel Nederland, hopelijk is Zwolle de volgende! Meer informatie vind je op zwolle.herenboeren.nl.

Informatieavonden en gesprekken over grond
Om meer bekendheid aan dit initiatief te geven, is een drietal informatiebijeenkomsten georganiseerd. De eerste twee (in Zwolle-Centrum en Stadshagen) werden goed bezocht: op beide avonden luisterde een volle zaal aandachtig naar het verhaal van Herenboeren Nederland. Inmiddels hebben bijna vijftig Zwollenaren de intentieverklaring ondertekend die recht geeft op lidmaatschap als er grond beschikbaar komt. Naast het organiseren van informatieavonden voert de initiatiefgroep gesprekken over beschikbare grond in de buurt van Zwolle, onder meer met de gemeente en andere organisaties die openstaan voor een Zwolse Herenboerderij.

  • Datum: dinsdag 19 maart
  • Tijd: 19:30 uur
  • Plaats: Gouverneurlaan 3
  • Aanmelden: stuur een e-mail naar zwolle@herenboeren.nl. Wacht niet te lang, er is slechts plek voor 30 belangstellenden.

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *