Skip to main content
v.a. 19 okt | 19:30 – 21:30 | Zwolle-Zuid

Klimaatgesprekken

Vanaf oktober kun je meedoen met KlimaatGesprekken. In zes workshops van 2 uur ontdek je hoe je je voetafdruk kunt verkleinen en je handafdruk – je positieve impact – kunt vergroten. De workshops geven inzicht in de keuzes die je bewust of onbewust dagelijks maakt. Je leert van elkaar en word positief uitgedaagd om je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf belangrijk vindt en doet wat bij jou past.

Hoop, humor en handelingsperspectief

Steeds meer mensen zoeken een manier om actief bij te dragen aan de beperking van verdere klimaatverandering. Het doel van de serie KlimaatGesprekken is om op een leuke en ongedwongen manier samen te ontdekken welke oplossingen bij jou passen en elkaar te inspireren. De kernwoorden daarbij zijn hoop, humor en handelingsperspectief.

Deelnemer Peter Wielaard: “Ik vond het zelf erg lastig om mijn impact op het klimaat te verminderen. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. De verschillende werkvormen bij KlimaatGesprekken hebben mij geholpen om helder te krijgen welke oplossingen bij mij passen. Zelf ging ik elke keer naar huis met weer nieuwe ideeën en we hebben er thuis al flink wat kunnen uitvoeren. Misschien niet meteen perfect, maar wel telkens een stukje beter.”

Praktische informatie

  • Data: 19 oktober – 2 en 23 november – 14 december – 11 en 25 januari
  • Tijd: 19:30 – 21:30
  • Plaats: Zwolle-Zuid (adres wordt na aanmelding toegestuurd)
  • kosten: 45,-, inclusief lees- en werkboek
  • Opgeven via: https://www.klimaatgesprekken.nl/aanmelden/

Over de stichting Klimaatgesprekken

Al sinds 2016 richt KlimaatGesprekken zich op de rol van gedragsverandering en de persoonlijke dilemma’s die je tegenkomt als je thuis of in je werk klimaatvriendelijke(re) keuzes wilt maken. Dit jaar staat KlimaatGesprekken voor het derde jaar op rij in de Trouw Duurzame Top 100 (#17), als één van de honderd meest inspirerende duurzame burgerinitiatieven. Begin september 2023 ontving de stichting bovendien de Duurzame Dinsdag-prijs voor haar werk.

In de afgelopen jaren zijn er zo’n 400 klimaatcoaches opgeleid, die als vrijwilliger in hun eigen gemeente, of betaald op hun werk anderen helpen ontdekken hoe zij, op een manier die bij hén past, kunnen bijdragen aan een positieve klimaattransitie. Inmiddels volgden meer dan 1500 deelnemers in heel Nederland de workshopreeks; uit onderzoek blijkt dat zij hun CO2-voetafdruk wel 5-50% verkleinen. Tegelijkertijd vergroten ze hun ‘klimaathandafdruk’: het lukt ze na afloop beter om hun omgeving te betrekken bij klimaatvriendelijke keuzes, en zo hebben ze ook invloed op het gedrag van anderen.

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *