Skip to main content

Red je regenton!

Koning winter deelt de eerste prikjes uit. Hoogste tijd dus om voor je regenton te zorgen, want je wilt natuurlijk niet dat ‘ie kapotvriest. Met deze 4 tips zorg je dat je regenton de komende winter in topconditie blijft.

Leeg laten lopen

Heb je een kunststof regenton hebt gekocht met flexibele wanden (die een beetje zijn in te drukken)? Dan is het verstandig om bij nachtvorst kouder dan -5 graden de regenton minimaal voor een kwart leeg te laten lopen. Dit voorkomt het uitzetten en uitharden van het water waardoor de kans bestaat dat je regenton gaat scheuren.

Uitzetting voorkomen

Om te voorkomen dat uitzettend water/ijs je ton beschadigt, kun je één of meerdere plastic flessen laten drijven in het water. Vul een paar plastic flessen met een beetje water en leg die in de ton. Dop op de fles! Bedoeling is dat de flessen schuin in het water drijven. Wanneer het gaat vriezen zal het ijs uitzetten, maar i.p.v. tegen de wanden te drukken, zal het (eerst) de flessen indeuken. Deze vangen de druk op.

Kraantje beschermen

Ook het kraantje kan stukvriezen. Bescherm het met een stukje bubbeltjesplastic.

Loskoppelen

Is je een regenton met een flexibele buis aan de regenpijp gekoppeld aan de regenpijp? Koppel deze dan aan de tonzijde los en zorg dat de buis wat omhoog blijft staan, hoger dan de aansluiting. Zo loopt de ton niet opnieuw vol en kan je ton veilig in winterslaap. Gelijk een mooie kans om het pijpje even schoon te maken!

Een houten ton

Een houten regenton is een natuurproduct. Het hout werkt, in de zomer én in de winter. Bij vrieskou is de kans op scheuren en barsten bij een houten regenton het hoogst. Laat de regenton daarom voor 90% leeglopen. Als het kan, zet de ton dan in een schuur of berging.

Heb jij nog goeie tips om voor je regenton te zorgen? Laat hieronder een reactie achter!

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Social media-held gezocht

Word ook energiecoach!

Eerste warmtewandeling een succes