Skip to main content
24 mei 2023 | 19:30 – 21:30 | Dominicanenklooster

Vlindervisoen voor Zwolle

Vlindertuin Tiel - foto Edwin Barendrecht

Ben jij bezig je omgeving insectenvriendelijker te maken? Bijvoorbeeld in tuinen, plantsoenen, je balkon, of langs wegen? Misschien wel, misschien niet, misschien individueel, misschien samen met anderen. Op 24 mei kun je je laten inspireren én meedenken over een groener en biodiverser Zwolle.

Allereerst zal Gera van der Leun vertellen over haar succesvolle project in Tiel. Ze heeft vlinder- en plantenexperts, beleidsmakers en politici en honderden vrijwilligers op de been gebracht om van een kale parkeerplaats in het centrum van Tiel een geweldige vlindertuin te maken. Niet alleen vlinders zijn dol op de vlindertuin, ook vogels, bijen, andere insecten en mensen genieten er het hele jaar door van. De vlindertuin won in 2022 de Gelderse publieksprijs. Ondertussen gaat ze door met de rest van Tiel, samen met scholen, beleidsmakers en politici.

Geïnspireerd door haar creatieve aanpak, willen we ook voor Zwolle grootse insectvriendelijke ideeën ontwikkelen. Wat is er al? Welke nieuwe ideeën zijn er, en welke samenwerking is daarvoor nodig? Het belooft een inspirerende avond te worden!

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *