Skip to main content
10 juli | 16:30 – 20:30 | Nooterhof

Voorbereiding burendag: ‘van boven tot onder goed’

Op 23 september is het weer burendag! Een perfecte dag om samen met andere de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomperken, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Groene Loper Zwolle kan je hierbij helpen. Zo kun je op maandag 10 juli hulp krijgen met het aanvragen van subsidie. Loop hiervoor aan het eind van de middag binnen bij de Nooterhof. Ook kun je ter plekke gratis klimplanten bestellen en is er een aantrekkelijke aanbieding van biologische bloembollen.

Samen met je buurtinitiatief, zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie een kale gevel, schutting of andere verticale vlakte omtoveren tot een groene oase? I.s.m. de provincie Overijssel deelt Groene Loper Zwolle ook dit jaar weer plantpakketten uit. De actie voor dit jaar, met de naam ‘van Boven tot Onder Goed’, staat volledig in het teken van alles wat omhoog én naar beneden groeit. Met een mooi pakket aan klimplanten en een zak bodemverbeteraar hebben we aandacht voor bovengrondse en ondergrondse vergroening. Dit jaar willen we het belang van het onzichtbare, zichtbaar maken. Want om bovengronds te floreren is een gezond fundament noodzakelijk. Naast een gratis klimplantenplakket ontvang je daarom van ons tips & tricks over hoe jij bodem gezond maakt én houdt.

Op maandag 10 juli kunnen buren, buurttuinen, zorginstellingen, sportclubs en andere maatschappelijke initiatieven bij de Groene Loper Zwolle terecht. Hier zijn mensen aanwezig die helpen met de aanvraag van financiering bij Het Oranjefonds. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.30 en 20.30 uur inlopen bij de Nooterhof. Ook kun je ter plekke gratis klimplanten bestellen en hebben we een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van biologische bloembollen geregeld. Ga voor meer informatie naar www.groeneloperzwolle.nl/burendag

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *