Skip to main content

Samen naar een duurzamer Zwolle-Zuid

Over het Groene Zuiden

Wij zijn het Groene Zuiden, jouw buren in Zwolle Zuid. We willen onze wijk verduurzamen en vergroenen. Daarom organiseren we activiteiten en acties die onze straten nog groener maken en onze tuinen klimaatbestendiger. Onze energiecoaches komen graag bij je langs om je advies te geven over isolatie en energiebesparing zodat Zwolle-Zuid steeds duurzamer wordt!

Het Groene Zuiden is een duurzame netwerk van groene doeners dat wijkbewoners van Zwolle-Zuid verbindt, inspireert en helpt. Bijvoorbeeld met tips voor subsidies, lezingen, doe-dagen of collectieve inkoop. Met elkaar dragen we bij zo actief bij aan een mooiere, leefbare en duurzame wijk. Doe je ook mee?

Over Zwolle-Zuid

Zwolle-Zuid is het grootste stadsdeel van Zwolle met meer dan 30.000 inwoners. De wijk is gebouwd rondom de buurtschappen Ittersum en Schelle die vroeger aan de zuidkant van de stad lagen. Daarom kom je er, verscholen tussen de nieuwbouwwoningen, nog oude woningen en boerderijen tegen.

Er is veel groen en water in de wijk. Je bent snel in het buitengebied voor een wandeling langs de uiterwaarden van de IJssel: een uniek rivierlandschap dat veel bewoners in hart hebben gesloten. Het groen en de ruimte in de wijk is in potentie een paradijs voor stadsnatuur, voedselbossen en het vergroten van biodiversiteit. 

Stadsdeel Zuid kent een grote diversiteit aan inwoners, de wijk is geschikt voor starters, jonge gezinnen, maar er zijn ook buurten met veel ouderen.

Maar wie je ook bent, jong of oud, arm of rijk: er zijn altijd manieren om je directe woonomgeving te verduurzamen. Het Groene Zuiden helpt je hiermee op weg.

Inloopspreekuur Verduurzaam je huis

9 maart | 10:00 – 14:00 | Stadkamer Zuid

Loop zaterdag 9 maart tussen 10 tot 14 uur binnen bij Stadkamer Zuid. De energiecoaches van het Groene Zuiden houden dan een inloopspreekuur om je te helpen met het verduurzamen van je huis. Of je nu je huis volledig gasloos wil maken of een vraag hebt over het aanbrengen van radiatorfolie, of meer weer weten over subsidie: de energiecoaches staan voor je klaar. Kom vooral langs met je duurzame vragen! Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een energiecoach voor een bezoek aan huis.

  • Datum: zaterdag 9 maart 2024
  • Tijd: 10:00 – 14:00
  • Plaats: Stadkamer Zuid
  • Aanmelden niet nodig

Klimaatgesprekken

v.a. 12 maart | 19:15 – 21:30 | Zwolle-Zuid

Dit voorjaar kun je weer meedoen met KlimaatGesprekken. In zes workshops van 2 uur ontdek je hoe je je voetafdruk kunt verkleinen en je handafdruk – je positieve impact – kunt vergroten. De workshops geven inzicht in de keuzes die je bewust of onbewust dagelijks maakt. Je leert van elkaar en wordt positief uitgedaagd om je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf belangrijk vindt en doet wat bij jou past.

NLDoet 2024

15 & 16 maart 2024

Op 15 en 16 maart 2024 is het weer NLDoet! Samen met je straat, buren of vereniging aan de slag? Leef je uit in het voorjaar! Reserveer in je agenda en meld jouw straat vast aan voor de subsidie!