Skip to main content

Zwolle gaat weer tegelwippen

21 maart – 31 oktober 2024
NK-Tegelwippen-Randy-Dacosta

Zwolle doet mee met het NK Tegelwippen en wil graag in de top 3 eindigen dit jaar. Van 21 maart tot en met 31 oktober vindt deze wedstrijd plaats. Lukt het Zwolle om de meeste tegels te vervangen voor groen? Woon jij of werk jij in Zwolle? Doe ook mee! 

Het NK Tegelwippen draagt bij aan de klimaatdoelstellingen van Zwolle: met inwoners aan de slag om zoveel mogelijk stenen te vervangen door groene (gevel)tuinen. Dit is goed voor het klimaat, zorgt voor minder wateroverlast bij extreme regenval en betere verkoeling op warme dagen.

Wat moet je doen?

Meedoen is heel makkelijk! Wip tegels en vervang ze door planten! Doe dit in je eigen tuin en geef de tegels op zodat ze worden opgeteld bij de score van Zwolle. Bovendien maak je kans op mooie prijzen.

Tegeltaxi

En wat doe je met straattegels die je overhoudt als je een geveltuintje aanlegt of tegels in je tuin door groen vervangt? Hergebruik ze, of geef de tegels dan mee met de Tegeltaxi. In de week van 13 tot 17 mei rijdt de Tegeltaxi om tegels op te halen. In september komt de tegeltaxi nog een keer langs.

Meer informatie vind je op de website van de gemeente en op de landelijk pagina van het NK-tegelwippen.

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Schaapscheerdersfeest

Afval rapen langs de IJssel