Skip to main content

Word ook energiecoach!

Het Groene Zuiden zoekt enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. Wij bieden een opleiding aan voor energiecoach waar je gratis aan mee kunt doen. Zo bouwen we in de wijk samen kennis op over besparen en kunnen we onze buren én onszelf helpen om onze huizen comfortabeler en duurzamer te maken. Doe je ook mee?

Opleiding tot energiecoach

In maart start een training tot energiecoach. In drie dagdelen leer je alles over energie besparen, subsidieregelingen, gesprekstechnieken, onze digitale tool het Hoomdossier en nog veel meer. Je kunt daarna je eigen huis én die van je buren helpen comfortabeler en energiezuiniger te maken. Zeker als je in een wat oudere woning in Zuid woont, is het vaak best lastig om keuzes te maken als het gaat om energie besparen. Wat werkt wél in mijn huis en wat niet? Waar zitten de meest simpele besparingen en waar moet ik de komende jaren in investeren?

Hulp van iemand uit de straat of buurt

Energieprijzen stijgen en steeds vaker gebruiken we nieuwe manieren om onze woningen te verwarmen. Hoe kunnen we zorgen dat we niet alleen de energierekening onder controle houden, maar ook onze huizen comfortabeler maken? Of je nu bezig bent om je huis zo duurzaam mogelijk te maken of je wilt zoveel mogelijk besparen op je energierekening; het is fijn om laagdrempelig toegang te hebben tot professioneel advies. En wat is vertrouwder en laagdrempeliger dan iemand uit je eigen straat of buurt?

Warm Thuis

Naast het helpen van je buren met een koopwoning word je ook ingezet bij het project Warm Thuis Zwolle. Buren die te maken hebben met energiearmoede kunnen aanspraak maken op een regeling van de gemeente. Deze huishoudens worden bezocht door een energiecoach. Wat hebben ze nodig om warm de winter door te komen? Een mooie en dankbare rol waar je als energiecoach echt een verschil kunt maken.

Praktische kennis én toegang tot online community

Voor de training tot energiecoach werkt Het Groene Zuiden samen met Energie Samen: het samenwerkingsverband van alle energiecoöperaties in Nederland. Na de training beschik je niet alleen over voldoende basiskennis om energiecoachgesprekken te kunnen voeren, je krijgt ook toegang tot het communityplatform van Energie Samen: Hoom. Als lid van de online community blijf je de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woningen én het begeleiden van bewoners.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste Zwollenaren die graag hun buren willen helpen. Je hoeft geen techneut te zijn, maar interesse in de techniek is wel een pre. Daarnaast maak je makkelijk contact en kan je moeilijke technische zaken op een begrijpelijke manier uitleggen. Tijdens het stookseizoen (oktober tot mei) ben je meerdere keren per week beschikbaar.

Wat krijg je er voor terug?

Je krijgt een opleiding van Hoom van 3 dagdelen waarin je wordt opgeleid tot vrijwillig energiecoach. Na de opleiding volgt een inwerktraject in de wijk en bij het project Warm Thuis. Nadat je je certificaat hebt gehaald houdt het leren niet op. Er is een nascholingsprogramma en zeker twee keer per jaar een borrel.

Heb je er al zin in?

De training wordt betaald door de gemeente Zwolle via een landelijke subsidie. Heb je er zin in? Wil je meer informatie? Meld je dan aan via energiecoach@blauwvingerenergie.nl.

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Social media-held gezocht

Word ook energiecoach!

Eerste warmtewandeling een succes