Skip to main content

Zwolle Zuid zoekt energiecoaches

Het Groene Zuiden zoekt enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. Wij bieden een opleiding aan voor energiecoach waaraan je kosteloos kunt meedoen. Zo bouwen we samen kennis op in de wijk over besparen en kunnen we onze buren én onszelf helpen om onze huizen comfortabeler en duurzamer te maken. Doe je ook mee?

In februari 2022 start een (digitale) training tot energiecoach. In drie avonden leer je alles over energiebesparingen, subsidieregelingen, gesprekstechnieken, onze digitale tool het Hoomdossier en nog veel meer. Je kunt daarna je eigen huis én die van je buren helpen comfortabeler en energiezuiniger te maken. Zeker als je in een wat oudere woning in Zuid woont, is het vaak best lastig om keuzes te maken als het gaat om energie besparen. Wat werkt wél in mijn huis en wat niet? Waar zitten de meest simpele besparingen en waar moet ik de komende jaren in investeren?

Hulp van iemand uit de straat of buurt

Door de energietransitie gaat onze energierekening en verbruik de komende jaren flink veranderen. Hoe kunnen we zorgen dat we niet alleen de energierekening onder controle houden, maar ook onze huizen comfortabeler maken? Of je nu bezig bent om je huis zo duurzaam mogelijk te maken of je wilt zoveel mogelijk besparen op je energierekening, het is fijn om laagdrempelig toegang te hebben tot professioneel advies. En wat is vertrouwder en laagdrempeliger dan iemand uit je eigen straat of buurt?

Energie Samen

Het Groene Zuiden werkt voor deze training samen met Energie Samen: het samenwerkingsverband van alle energie coöperaties in Nederland. Na de training beschik je niet alleen over voldoende basiskennis om energiecoachgesprekken te kunnen voeren, je krijgt ook toegang tot het community platform van Energie Samen: Hoom. Als lid van de online community blijf je de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woningen én het begeleiden van bewoners.

Voel je je geroepen? De training wordt betaald door het Groene Zuiden uit een landelijke subsidie. Omdat het aantal deelnemers is beperkt, geldt een toelatingsgesprek voor de opleiding energiecoach. Je kunt je motivatie mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Bestuursleden gezocht

Maak je dak groen!

Collectieve inkoopactie vloerisolatie