Skip to main content
1 juni | 10- 15u | heel Zwolle

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Op 1 juni 2024 is er weer een Zwolse klimaatdag. Die dag zetten alle groene initiatieven van Zwolle zichzelf op de kaart. Wil je meewerken om dit tot een succes te maken? Meld jouw buurt of straatinitiatief dan aan!

Afgelopen 4 november organiseerden de klimaatburgemeesters de eerste editie van de Zwolse Klimaatdag. We kijken terug op een dag waarop Zwolle bruiste van de duurzame initiatieven: ruim 50 bewonersinitiatieven, stichtingen en bedrijven openden hun deuren en organiseerden activiteiten op het gebied van groen, circulariteit, duurzame energie, water en mobiliteit. November bleek zich wat minder te lenen voor groen en buitenactiviteiten, daarom houden we dit jaar twéé edities van de Zwolse Klimaatdag: één in het voorjaar en één in het najaar. 

Voorjaarseditie – 1 juni  

We focussen tijdens de voorjaarseditie op groen en buiten. We zetten initiatieven op de kaart die zich inzetten voor stadsvergroening, duurzaam tuinieren, lokaal en gezond voedsel verbouwen, biodiversiteit, natuurbehoud en laten zien hoe mooi Zwolle vanaf de fiets is. Bewoners kunnen op deze dag antwoord krijgen op al hun vragen rond deze thema’s, nieuwe plekken ontdekken en inspiratie opdoen. 

Najaarseditie (datum volgt) 

Deze editie richten we ons op energiebesparing en duurzame opwek, deelvervoer en circulaire economie. 

Programma 1 juni 

Tussen 10:00 en 15:30 nodigen we alle groene Zwolse initiatieven uit om de deuren te openen voor bezoekers, een activiteit te organiseren of aan te sluiten bij één van de verzamellocaties. Je kan je aanmelden met een eigen locatie, of aansluiten bij één van de verzamellocaties (De Nooterhof of de Dijklandhoeve). 

Qua activiteit kan je denken aan een eetbare plantenwandeling, workshop bijenhotel maken, een bloemenspeurtocht voor kids, een kookworkshop met seizoensgroenten, een rondleiding door de pluktuin. Ben je enthousiast, maar heb je nog geen concreet idee? Neem contact op, we denken graag mee! 

Borrel 

Op 1 juni vanaf 16:00 sluiten de klimaatburgemeesters graag af met een gezellige borrel voor iedereen die betrokken is bij het groener maken van Zwolle. Bij park de Nooterhof heffen we samen het glas op alle mooie initiatieven die Zwolle al rijk is, ontmoeten we elkaar en planten we zaadjes voor nieuwe samenwerkingen. 

Contact en aanmelden

Wil je graag meedoen met de klimaatdag? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier: https://forms.gle/sriWoKfVLnGdmwEQ8

Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar event@klimaatburgemeesterzwolle.nl. We denken graag met je mee! 

  • Datum: 1 juni
  • Tijd: 10 – 15 uur, borrel vanaf 16 uur
  • Plaats: overal in de stad, borrel in Park de Nooterhof
  • Initiatieven aanmelden: via https://forms.gle/sriWoKfVLnGdmwE

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *