Groen & water

Ons klimaat verandert. Er komen meer zware hoosbuien en langere periodes van droogte, zeggen de weerkenners. Je kunt je daarop in je eigen omgeving ook op voorbereiden. Bijvoorbeeld door een regenton aan te schaffen en de regenpijp af te koppelen van het riool. Of door het platte dak van een schuur of huis te voorzien van begroeiing, zodat het water beter wordt vastgehouden. Voor zo’n groen dak is er ook subsidie.

Een andere optie is: Minder stenen in de straten, zodat overvloedig regenwater makkelijker z’n weg vindt en niet in het riool verdwijnt. 

In het najaar van 2021 organiseert Het Groene Zuiden een aantal straatacties met gratis energiebesparende maatregelen. 

Inspirerende duurzame initiatieven

| Reageren

Wie door Zwolle-Zuid fietst of wandelt, ziet op verschillende plekken groene en duurzame initiatieven. Een paar voorbeelden ter inspiratie:

Zwolle Zuid zoekt energiecoaches

| Reageren

Het Groene Zuiden zoekt enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. Wij bieden een opleiding aan voor energiecoach waaraan je kosteloos kunt meedoen. Zo bouwen we samen kennis op in de wijk over besparen en kunnen we onze buren én onszelf helpen om onze huizen comfortabeler en duurzamer te maken. Doe je ook mee?

Doe je mee aan warme burendag?

| | 3 reacties

Op zaterdag 29 januari organiseren we in verschillende straten in Zwolle-Zuid een warme burenochtend. We zijn op zoek naar straten die willen meedoen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contactgegevens

volgt