Skip to main content

Groen & water

Ons klimaat verandert. Er komen meer zware hoosbuien en langere periodes van droogte, zeggen de weerkenners. Je kunt je daarop in je eigen omgeving ook op voorbereiden. Bijvoorbeeld door een regenton aan te schaffen en de regenpijp af te koppelen van het riool. Of door het platte dak van een schuur of huis te voorzien van begroeiing, zodat het water beter wordt vastgehouden. Voor zo’n groen dak is er ook subsidie.

Een andere optie is: Minder stenen in de straten, zodat overvloedig regenwater makkelijker z’n weg vindt en niet in het riool verdwijnt. 

Dit jaar organiseert Het Groene Zuiden een aantal (straat)acties met gratis energiebesparende maatregelen. Meedoen? warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Maak je dak groen!

Samen willen we de wijk groener maken. Een leuke manier is om platte daken om te toveren in een dakbloemenweide. Vind jij het leuk om een stuk plat dak op je huis of schuur hiervoor te benutten? Dan is er goed nieuws want voor €25 euro per vierkante meter kan het al. Waar wacht je nog op?

Koop een regenton met korting

Via het Groene Zuiden kan je een regenton met korting bestellen. Je krijgt er gratis een vulautomaat bij. Kijk snel op de actiepagina voor alle ins en outs.

Groene Zuiden zoekt versterking

Doe je mee? We zoeken buurtbewoners met een duurzaam hart en groene vingers. Maar ook groene verbinders die graag willen verduurzamen. Kortom wij zoeken jou!