Skip to main content

Groen & water

Ons klimaat verandert. Er komen meer zware hoosbuien en langere periodes van droogte, zeggen de weerkenners. Je kunt je daarop in je eigen omgeving ook op voorbereiden. Bijvoorbeeld door een regenton aan te schaffen en de regenpijp af te koppelen van het riool. Of door het platte dak van een schuur of huis te voorzien van begroeiing, zodat het water beter wordt vastgehouden. Voor zo’n groen dak is er ook subsidie.

Een andere optie is: Minder stenen in de straten, zodat overvloedig regenwater makkelijker z’n weg vindt en niet in het riool verdwijnt. 

Dit jaar organiseert Het Groene Zuiden een aantal (straat)acties met gratis energiebesparende maatregelen. Meedoen? warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Op 1 juni 2024 is er weer een Zwolse klimaatdag. Die dag zetten alle groene initiatieven van Zwolle zichzelf op de kaart. Wil je meewerken om dit tot een succes te maken? Meld jouw buurt of straatinitiatief dan aan!

Klimaatboom geplant aan Zwarteweg

Aan de Zwarteweg is afgelopen week een klimaatboom geplant. Dit is één van de 400 klimaatbomen in Zwolle. De ROVA plant deze bomen in heel Zwolle omdat ze bijdragen aan ons buitengeluk. Bij het hek van de ingang van de Schellerdriehoek vind je nu een bloeiende Japanse Sierkers (prunus Yedoensis).

gewipte tegels

De tegeltaxi komt langs

In de week van 13-17 mei komt de tegeltaxi weer langs om gewipte tegels op te halen.