Warm wonen

Warm wonen met Energiecoaches uit Zwolle Zuid!

Comfortabel wonen dat willen we allemaal graag. Je huis kan nog steeds comfortabeler zijn als je energieverbruik omlaag gaat.

Energiecoaches helpen besparen!

Wil je een lagere energierekening, een warmer huis, geen koude voeten meer of een bijdrage leveren aan een beter milieu?  Je buren kunnen je helpen om de eerste stappen te zetten!

De gasprijzen stijgen; besparen op je energierekening is een logische keuze, maar waar begin je? Of misschien is je CV ketel aan vervanging toe en wil je je oriënteren op de mogelijkheden van een (hybride) warmtepomp. Een energiecoach kan je daarbij helpen.

Onze energiecoaches komen graag, als buur en wijkgenoot, bij je langs. Ze geven dan met behulp van de online tool Hoomdossier tips voor simpele besparingsstappen. Ook kunnen ze aangeven waar je het beste in kan investeren en wat je beter nog even kan laten liggen. De coaches helpen je met de eerste stappen naar besparing zonder comfortverlies. Hoe mooi wil je het hebben?

Benieuwd waar jij op kunt besparen en hoe je je huis comfortabeler maakt? Bijvoorbeeld door slimmer je thermostaat te bedienen, tochtstrips aan te brengen, je muren goed te isoleren of ander maatregelen nemen.

Eddy, Irene, Rutger, Arie, Rob, Roy en Anton staan voor je klaar om je te helpen!

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op! warmwonen@hetgroenezuiden.nl 

Groene Zuiden zoekt versterking

| Reageren

Doe je mee? We zoeken buurtbewoners met een duurzaam hart en groene vingers. Maar ook groene verbinders die graag willen verduurzamen. Kortom wij zoeken jou!

Kristalbad Harculo

Wens: duurzame sauna in Zuid

| Reageren

In een brainstorm over groene wensdromen voor Zwolle-Zuid kwam een opvallend idee boven drijven: de wijk heeft behoefte aan een energieneutrale sauna.

Er werd ook meteen een plek aan gekoppeld: Misschien past het bij het Kristalbad dat in de jaren dertig van de vorige eeuw bij Harculo was te vinden. Nu bij Harculo een nieuwe woonwijk wordt ontwikkeld, zou zo’n duurzame sauna misschien uitstekend passen.

Tijdens de brainstorm – georganiseerd door de kerngroep van Het Groene Zuiden – kwamen tal van suggesties naar voren om de wijk groener en duurzamer te maken. Varierend van natuurrondleidingen in de wijk, een voedselbos, tegels verwijderen uit tuinen en parkeerplaatsen tot auto delen, duurzame winkel in de Schellerhoeve en meer groene daken.

De keus is gemaakt om vooralsnog in te zetten op drie thema’s:

  1. Energiecoaches die wijkbewoners adviseren in verduurzamen en energiezuinig maken van woningen.
  2. Hoe kunnen we meer eetbare bomen en struiken en groentetuintjes krijgen in Zwolle-Zuid?
  3. Acties organiseren om tegels en straatstenen te vervangen door groen.
Groene Zuiden

Kruidentuintje voor de buurt

| Reageren

Zwolle-Zuid is weer een buurt-kruidentuintje en insectenhotel rijker.

Naast een insectenhotel – een plek waar bijen en kevers een veilig heenkomen kunnen zoeken – is een klein tuintje aangelegd aan de Van Harenmarke en Van Hackfoortmarke. Er zijn kruiden geplant die iedereen in de buurt vers mag gebruiken.

Initiatiefnemer is Rutger ter Horst. Hij heeft een groen hart voor een duurzamer Zwolle Zuid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief