Warm wonen

Warm wonen met Energiecoaches uit Zwolle Zuid!

Comfortabel wonen dat willen we allemaal graag. Je huis kan nog steeds comfortabeler zijn als je energieverbruik omlaag gaat.

Energiecoaches helpen besparen!

Wil je een lagere energierekening, een warmer huis, geen koude voeten meer of een bijdrage leveren aan een beter milieu?  Je buren kunnen je helpen om de eerste stappen te zetten!

De gasprijzen stijgen; besparen op je energierekening is een logische keuze, maar waar begin je? Of misschien is je CV ketel aan vervanging toe en wil je je oriënteren op de mogelijkheden van een (hybride) warmtepomp. Een energiecoach kan je daarbij helpen.

Onze energiecoaches komen graag, als buur en wijkgenoot, bij je langs. Ze geven dan met behulp van de online tool Hoomdossier tips voor simpele besparingsstappen. Ook kunnen ze aangeven waar je het beste in kan investeren en wat je beter nog even kan laten liggen. De coaches helpen je met de eerste stappen naar besparing zonder comfortverlies. Hoe mooi wil je het hebben?

Benieuwd waar jij op kunt besparen en hoe je je huis comfortabeler maakt? Bijvoorbeeld door slimmer je thermostaat te bedienen, tochtstrips aan te brengen, je muren goed te isoleren of ander maatregelen nemen.

Eddy, Irene, Rutger, Arie, Rob, Roy en Anton staan voor je klaar om je te helpen!

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op! warmwonen@hetgroenezuiden.nl 

energiecoach

Doe iets goeds voor je wijk: word energiecoach!

| Reageren

De opleiding is gratis en veel wijkbewoners zien reikhalzend uit naar je komst. We zijn op zoek naar vrijwilligers die energiecoach willen worden in Zwolle-Zuid.

Op dit moment zijn er vijf energiecoaches actief in Zuid en ze hebben hun handen vol aan alle aanvragen van inwoners die advies willen over energiebesparing.

Energiecoaches zijn buurtbewoners met kennis van zaken over allerlei mogelijkheden om het huis duurzamer en energieneutraler te maken. Ze komen graag langs op uitnodiging. Bijvoorbeeld om het huis te checken met een warmtemeter die vastlegt waar energielekken zijn in een woning.

elke druppel telt Groene Zuiden

Elke druppel telt: subsidie regenton

| 1 reactie

Met bijna vijftig belangstellenden was de eerste watermarkt in Zwolle-Zuid een succes. Gemeente Zwolle gaf uitleg over de regenton-subsidie onder het motto ‘Elke druppel telt’.

De bezoekers lieten zich informeren en inspireren over allerlei manier om op een slimme manier regenwater te benutten in eigen tuin. Dat kan met een regenton, met ondergrondse infiltratiekratten of met een ondergronds ingegraven reservoir. Ook het afkoppelen van regenpijpen werd toegelicht. Medewerkers van het bedrijf Wildkamp gaven uitleg over de verschillende mogelijkheden en kosten van maatregelen.

Watermarkt in Schellerhoeve: 11 oktober

| Reageren

De droge zomer heeft ons met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk het is om zuinig om te gaan met water. Daarom organiseert Het Groene Zuiden op 11 oktober een watermarkt.

Op dinsdagavond 11 oktober staat de Schellerhoeve in het teken van ideeën en initiatieven om water te besparen. Er zijn verschillende experts aanwezig om alles te vertellen over het afkoppelen van hemelwater, regentonnen, infiltratiekratten en noem maar op.

‘We brengen vraag en aanbod, subsidies, bewoners en leveranciers bij elkaar’, zegt Rutger ter Horst van Het Groene Zuiden.

‘Op de watermarkt zal het algehele nut van waterbesparing worden uitgelegd (met bijbehorende subsidies) en daarna gaan we dieper in op de verschillende producten. Er zullen verschillende specialisten zijn om alle vragen weg te nemen bij de bewoners’.

Locatie: wijkboerderij Schellerhoeve – Schellerpark 101 8017NZ Zwolle

Datum: Dinsdag 11 oktober tijd: 19:30 inloop. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief