Skip to main content

LET OP: deze actie is voorbij

Elke tuin verdient een regenton

Zwolse regentonnenactie 2023

Elke tuin verdient een regenton. Een regenton helpt om jouw tuin groener te houden en je planten fit te houden. Met een regenton recycle je regenwater. Dit helpt watertekorten tegen te gaan. Bij zware buien zorgt een regenton ervoor dat bodem en riool het vele water kunnen verwerken. Een regenton is daarom goed voor jou, voor je planten en voor de stad!

Het Groene Zuiden en 50 Tinten Groen Assendorp maken het je makkelijk. We helpen je stap voor stap om een regenton te kiezen, te kopen en aan te sluiten. Je krijgt korting en een gratis vulautomaat. Bij de gemeente Zwolle kun je vervolgens om subsidie vragen.

Waarom zou je meedoen aan deze regentonnenactie?

Reden 1: Regentonnen zijn belangrijk!
 • De planten in jouw tuin houden van regenwater! In regenwater zit namelijk geen kalk. Kalk is gezond voor mensen, maar je planten lusten het minder graag. Je ramen en auto wassen met water uit de regenton is trouwens ook een goed idee: weinig kalk in het water betekent namelijk geen strepen op je raam.
 • Regenwater opvangen is goed voor het milieu. Gemiddeld verbruiken we 120 liter drinkwater per persoon per dag. Als het warm is, gemiddeld 150 liter. We kunnen niet eindeloos grondwater oppompen voor menselijk gebruik. Dit heeft effect op onze bodem en natuur. Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden.
 • Er vallen steeds vaker hevige, korte buien. Onze bodem en ons riool is hier niet altijd op berekend. Zo kan er wateroverlast ontstaan. Regentonnen kunnen helpen een gedeelte van het water op te vangen en wateroverlast te verminderen.
 • Lange, droge periodes komen in de zomer steeds vaker voor. Het opvangen van regenwater is een slimme zet om ook in tijden van droogte je planten te voorzien van water. Scheelt weer een sproeibeurt, die ieder kwartier gemiddeld 100 liter water kost!
Reden 2: Gemak

 • Wat is nu een goede regenton? Hoe sluit ik die dan aan? Last van keuzestress? Wij maken het je gemakkelijk. We helpen je stap voor stap bij het kiezen, kopen en aansluiten van je regenton.
 • Een regenton maakt tuinieren makkelijker. Je waterkraan zit in je tuin, daar waar je ‘m nodig hebt. Je hebt altijd water voorhanden.
 • Je hebt geen omkijken naar je regenton. Hij heeft een deksel zodat muggen op afstand blijven. Hij vult zichzelf met water van de regenpijp. Ton vol? Je regenpijp voert het water automatisch af op het riool of de sloot. Wel even opletten in de winter.
Reden 3: Je krijgt voordeel: korting en gratis accessoires
 • Op een aantal tonnen krijg je korting omdat je via deze website bestelt
 • Je krijgt bij alle tonnen een vulautomaat, zodat je je ton makkelijk aansluit. Gratis en voor niks!
 • De gemeente geeft subsidie. Die moet je zelf aanvragen. Wij helpen je hierbij. Zo hoeft een regenton niet veel te kosten!

Waar wacht je nog op? Bekijk hieronder onze selectie regentonnen!

Stap 1: Kies een regenton uit onze selectie

Kies hieronder een regenton die bij je past. Bepaal eerst waar jouw regenton in de tuin komt te staan. Meet de beschikbare ruimte op. Zo weet je precies welke ton past bij jouw situatie. Denk ook na over je budget en over het aantal liters. Is een kleine ton van 100 liter voor jou voldoende, of ga je juist voor groot?

Let op: Je ziet hier onze actieprijzen, dit is het bedrag dat je afrekent bij de leverancier. Als je ton is geïnstalleerd, vraag je subsidie aan. Dan krijg je een deel van het aankoopbedrag terug van de gemeente.

Ton 1 – Mini
BeGreen

100 liter
Actieprijs: € 49,99
Kosten na aftrek subsidie: €24,99

Ton 2 – Classic
Harcostar

227 liter
Actieprijs: € 96,12
Kosten na aftrek subsidie: €39,37

Ton 3 – Whiskeyvat
merkloos

190 liter
Actieprijs: €205,51
Kosten na aftrek subsidie: €158,01

Ton 4 – Hout-look
Roto

240 liter
Actieprijs: € 168,65
Kosten na aftrek subsidie: €108,65

Ton 5 – Muurtank
Garden-it

276 liter
Actieprijs: € 168,19
Kosten na aftrek subsidie: €99,19

Ton 6 – StadsTon (circulair)
20302050

125 liter
Actieprijs: € 211,50
Kosten na aftrek subsidie: € 180,25

Ton 7 – TonTuin
WaterLeider – Amfibia

180 liter
Actieprijs: €125,00
Prijs na aftrek subsidie: €80,00

Stap 2: Bestel een regenton met korting

Uitleg bestelprocedure

Ton 1 t/m 5 (Wildkamp)

Uw bestelling wordt rechtstreeks doorgestuurd naar Wildkamp met een speciale actiecode. Hierdoor weet de leverancier dat het om de regentonnenactie gaat. U ontvangt een kopie van uw inzending in uw mailbox. Check ook uw spam als deze niet binnen 5 minuten is aangekomen.

Ton 6 (20302050)

Als u bij ons bestelt, ontvangt u een e-mail met actiecode. Deze kunt u gebruiken om zelf op de website van 20302050 met korting te bestellen.

Ton 7 (Amfibia)

Uw bestelling wordt doorgestuurd naar Amfibia. U ontvangt een kopie van uw inzending in uw mailbox. Check ook uw spam als deze niet binnen 5 minuten is aangekomen.

stap 3: haal je regenton in huis

De leverancier informeert u over afhalen/bezorging en betaling. Kortingen worden automatisch verrekend. De subsidie nog niet.

Ton 1 t/m 5 kan op de Marslanden (Voltastraat 15) worden opgehaald (thuisbezorgen tegen meerprijs).

Ton 6 kan in Assendorp worden opgehaald (kinderboerderij de Wezenlanden).

Ton 7 kan in Zwolle-Zuid worden opgehaald

Stap 4: Installeer je regenton

Oke, de ton met aansluitsetje is in huis. Hoe deze aan te sluiten?

Stap 5: Pak die subsidie

De gemeente beloont je in 2023 voor de aanschaf van jouw regenton. Voor elke liter krijg je 0,25 euro subsidie. Bij stap 1 zie je op welk bedrag je kunt rekenen.
Wat moet je doen om geld te ontvangen?

 1. Bewijs dat je je regenton hebt geinstalleerd.
  • Maak een foto van de situatie vóór aansluiting en na aansluiting van de ton
 2. Bewijs dat je de ton zelf hebt betaald.
  • Maak een foto of scan van je factuur.
 3. Bewijs dat je rekeningnummer van jou is
  • Maak een foto of scan/pdf van een rekeningafschrift.
 4. Bewijs dat jouw regenton (en huis) in Zwolle staat
  • Huurhuis? Regel toestemming bij je verhuurder (bijvoorbeeld SWZ, deltaWonen of Openbaar Belang). De toestemming van de verhuurder geldt als bewijs.
  • Koophuis? Download een (gratis) kadastraal uittreksel
   • Ga naar mijn.overheid.nl en log in met DigID
   • Klik in het menu (links) op ‘wonen’
   • Klik op  ‘bekijk kadastrale gegevens’ (blauwe knop)
   • Download ‘eigendomsinformatie’

Alle bewijzen op een rij? Ga dan naar deze pagina van de gemeente, en vraag je subsidie aan. Doe dit binnen zes maanden na aanschaf.