Skip to main content

Regentonnen voor de hele straat

Vele kleintjes maken één grote, zo dachten ze in de Ulgerkamp. Eén regenton is leuk, maar met een heleboel regentonnen heb je pas écht een goeie watervoorraad! Het lukte de bewoners om samen de straat te vergroenen en maar liefst elf regentonnen te installeren. Hoe is ze dit gelukt?

Annemarie en Jorim Kamerling hebben groene vingers. Niet zo gek, want voor hun werk zijn ze dagelijks met de natuur bezig. Hun passie weten ze goed over te brengen op hun buren. En dat is te zien als je het smalle straatje van de Ulgerkamp in fietst: de parkeerplaatsen worden omlijst met grote plantvakken en elk huis heeft een geveltuintje met vooral inheems groen: het resultaat van de burendag 2022.

Annemarie: ‘Vorig jaar hebben we stoep- en geveltuintjes aangelegd, met hulp van gemeente en ROVA. Daardoor is onze straat een stuk groener en gezelliger geworden. We hebben gekozen voor een mix van echte bijenplanten, vooral in de kleuren paars en wit, omdat we deze combinatie mooi vinden als buurt. De planten deden het gelijk al erg goed, maar in de droge periodes van voorjaar en zomer 2023 moesten we toch gieten.’ (lees verder onder de foto)

‘We waren als buren dan ook gelijk enthousiast toen we hoorden van de regentonnenactie van Het Groene Zuiden. Na een kort inventarisatierondje bleek vrijwel iedereen nog wel ruimte te hebben voor een ton. We hebben een collectieve bestelling geplaatst bij Wildkamp, voor maar liefst 11 grote en kleine regentonnen! Wildkamp kwam de regentonnen langsbrengen, een fijne service, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. We plaatsen regentonnen in de buurttuintjes én in achtertuinen waar nog geen regenton staat. We kregen zelfs van het Oranjefonds (Burendag 2023) nog wat extra subsidie voor de regentonnen in de buurttuintjes.

Het regelen van de regentonnen en het aanvragen van subsidie bij de gemeente brengt toch wel wat werk met zich mee. Fijn om dit samen te kunnen doen als buurt! Er is onderling goed contact, we helpen elkaar met het plaatsen van de regentonnen en waar nodig met de subsidieaanvraag. Tijdens Burendag 2023 plaatsten we samen de laatste regentonnen in de buurttuintjes. Een feestje op zich! Laat die regen maar komen!

Wil jij ook samen met je buren regentonnen aanschaffen? kijk dan op onze actiepagina. heb je hulp nodig om een straatactie op te starten? Laat het ons weten via het contactformulier.

foto: Jorim Kamerling

foto’s: Het Groene Zuiden (Boven), Annette Bakker (midden), Jorim Kamerling (onder)

Let op: Reacties worden eerste gecontroleerd en zijn daarna openbaar.

Wij willen u vragen om aanvragen of reacties met persoonlijke informatie te mailen naar warmwonen@hetgroenezuiden.nl

Comments (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws & verhalen

Zwolse klimaatdag – voorjaarseditie

Schaapscheerdersfeest

Afval rapen langs de IJssel